De Belgische Kaasridders Verbroedering "Afdeling Vlaanderen"

Confrerie des Compagnons Fromagers

Provincie West-Vlaanderen

OOSTENDE: Kaas Haspeslagh, Dhr. Christophe Haspeslagh.


Drie generaties vakmanschap in het rijpen van kaas bieden u het ruimste assortiment voor elke gelegenheid en budget. Nieuwe afdeling artisanale charcuterie en magere dieetkazen als specialiteit van het huis.

Adres: Witte Nonnenstraat 29, B-8400 Oostende
Telefoon: +32(0)59/70.17.82
Website: http://www.kaas-haspeslagh.be/
E-mail: kaas.haspeslagh@skynet.be

 


WAREGEM: Kaas & Co, Mevr. Sabine Verkinderen

Reeds sedert 1994 een begrip in Waregem!

 

Adres: J. Duthoystraat 8, B-8790 Waregem
Telefoon: +32(0)56/61.54.45
Website: www.kaasenco-waregem.be
E-mail: kaasenco@skynet.be

 

 

 

 

De Kaasplank

Mevr. Caroline Zwartjes
Potentestraat 6,
B-8000 Brugge (Sint-Pieters)
telefoon: 050/31.86.74
E-mail: caroline.zwartjes@telenet.be

 

Provincie Oost-Vlaanderen

OUDENAARDE: Kaasmeesters Callebaut.

Luc Callebaut, één van de jongere kaasmeesters van het land, raakte na zijn opleiding tot kok en een korte carrière als uitbater van een taverne, langzaam maar zeker in de ban van de kaas. Vandaag is Luc een gepassioneerd kaaskenner en daar kunnen de vele klanten in de zaak aan de Nederstraat in Oudenaarde alleen maar wel bij varen! Het assortiment omvat ongeveer 150 tot 200 grotendeels kwaliteitsvolle, rauwmelkse kazen. Na een bezoek ter plaatse, meestal rechtstreeks ingevoerd van bij kleine kaasboeren in België, Frankrijk en Italië.

Net als de meeste van zijn collega-kaasmeesters is Luc Callebaut een fan van de Parijse vroegmarkt Rungis. Naast Franse en Italiaanse, vind je er ook meer en meer uitstekende Spaanse kazen in de etalage. Alles samen een vast assortiment kazen dat regelmatig wordt aangevuld met een reeks nog onontdekte, nieuwe kaasjes. Hier kan je ook terecht voor dagelijks vers bereide koude en warme schotels, een klein aanbod lekkere wijntjes en verschillende andere delicatessen.

Adres: Markt 16, B-9700 Oudenaarde
Telefoon: +32(0)55/300.222
Website: http://www.kaasmeester-callebaut.be/
E-mail: kaasmeester.callebaut@skynet.be

X6mDe4W960o

Mevr. Nathalie Vanhaver
Markt 16, B-9700 Oudenaarde
Telefoon: +32(0)55/300.222
Website: http://www.kaasmeester-callebaut.be/
E-mail: kaasmeester.callebaut@skynet.be

 

 

 

 

 

Hildes Kaasboetiek
Mevr. Hilde Demarez
Karel Picquélaan 96
B-9800 Deinze
Tel. 09 380 24 00
E-mail: info@hildeskaasboetiek.be

Website: www.hildeskaasboetiek.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaashandel Schollaert
Mevr. Gonnie Schollaert
Rooigemlaan 1,
B-9000 Gent
Telefoon: 09/226.16.12
E-mail: info@kaashandelschollaert.be

Website: www.kaashandelschollaert.be

 

 

Provincie Antwerpen

SCHILDE: Kaasmeester Martens, Dhr. Dirk Martens

Na zijn opleiding aan de hotelschool in Antwerpen, raakte kaasmeester Dirk Martens helemaal in de ban van de kaas. In 1980 opende hij een kaaswinkel in Deurne, sinds 1995 vind je hem in een prachtige zaak aan de Turnhoutsebaan in Schilde. Dirk Martens heeft een voorliefde voor Italiaanse kwaliteitskazen, meestal op de hoeve, met rauwe melk bereid en rechtstreeks ingevoerd, ís winters kan je hier tot een 80-tal verschillende Italiaanse kazen kopen. Voor de lekkerste Franse kazen, gaat Dirk regelmatig op ontdekking naar de vroegmarkt van Rungis, bij Parijs. Sinds kort worden ook tal van Spaanse kazen rechtstreeks ingevoerd vanuit Spanje.

In zijn zoektocht naar de beste, lekkerste producten, maakte Dirk Martens kennis met Slowfood, de in ItaliŽ opgerichte beweging die kleinschalig geproduceerd, eerlijk voedsel promoot. Samen met 5 collegaís richtte hij Slow Food Vlaanderen op, Dirk Martens is vandaag de fiere voorzitter. Niets dan topkazen in de etalage dus, authentiek op het vlak van smaak en origine. Ook ruime keuze uit aangepaste wijnen.

Adres: Turnhoutsebaan 328/a, B-2970 Schilde
Telefoon: +32(0)3/385.39.77
Website: http://www.kaasmeester.com/
E-mail: info@martens-kaasmeester.be

LuspmpYk27o

TTKxvt3JkQw

MECHELEN: Schockaert, Dhr. Harry Schockaert 

Het verhaal van kaasmeester Harry Schockaert begint in 1915, toen zijn grootvader in Mechelen algemene voeding en kazen verkocht. In 1965 trad Harry in de voetsporen van zijn vader, die zich intussen helemaal was gaan specialiseren in ambachtelijk bereide, fijne kazen. Harry Schockaert is tevens lid van de prestigieuze "Cercle des Fromagers-Affineurs" uit Frankrijk. Daar leert Harry de beste kaasboeren kennen en komt hij alles te weten over het perfect affineren en rijpen van kaas.

Zoals de meeste grote kaasmeesters is Harry Schockaert ook een fan van de vroegmarkt in Rungis, bij Parijs, de plaats waar tientallen Franse kaasboeren hun waar aan de man brengen. De winkel van Harry Schokaert in Mechelen zal de ware kaasliefhebber doen watertanden: een ruime, vaak wisselende keuze uit vooral Franse, Belgische en Italiaanse Rauwmelkse kazen, met veel liefde gemaakt door kleine kaasboeren die Harry persoonlijk kent. In de zaak ook vier verschillende rijpingscellen. 

Adres: Yzerenleen 28, B-2800 Mechelen
Telefoon: +32(0)15/20.25.21
Website: www.schockaert-kaas.be
E-mail: harryschockaert@hotmail.com

Provincie Limburg

BERINGEN: 't Kaasplankske, Kaasmeester Peter Verbruggen                            

“Onze kazen blijven verbazen”. Met die slogan heeft Peter Verbruggen al sinds 1982 menig kaasliefhebber weten te verleiden. Om de 14 dagen vind je Peter op de vroegmarkt nabij Parijs op zoek naar de lekkerste kazen van Frankrijk.

Peter en Ingrid (Slisse) delen hun passie voor kaas met hun klanten. Met veel liefde en kennis van zaken vertellen ze het boeiende verhaal dat achter elk kaasje schuilgaat. De website van de zaak is enorm uitgebreid, met onder andere een leerrijk ABC van de kaas. Peter is ook één van de stuwende krachten achter Slowfood Vlaanderen: respect voor het product, de producent, de traditie en streek van herkomst.

Ondertussen exporteren ze Belgische artisanale kazen naar de VS, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Japan en binnenkort ook Australië. Dit onder de noemer 'Cheese - Made in Belgium'. Nieuw zijn hun bieren (BIO) die ze 'exclusief' laten maken bij een huisbrouwer uit Koersel-Beringen, (taertsparadijs.be) speciaal om met kaas te kombineren: vraag ernaar!

't Kaasplankske 

Adres: O.L.-Vrouwstraat 6, B-3580 Beringen
Telefoon: +32(0)11/428.128
Website: http://www.kaasmeester.be/
E-mail: info@kaasmeester.be

 

 

 

HASSELT: 't Hoeveke, Mevr. Chris Van Brabant

’t Hoeveke is een begrip in Hasselt, en is gespecialiseerd in rauwmelkse kazen, de echte boerenkazen. Hun Spaanse manchego bv. is een typische boerderijkaas uit Malaga. Uiteraard hebben ze er een uitgebreid gamma van geiten- en schapenkazen uit verschillende regio’s.
’t Hoeveke heeft in ieder seizoen een specifieke kaas, oktober is bijvoorbeeld de maand van de Zwitserse kazen. Zo heeft u er de raclettekaas met recepten. Bovendien kan u er gebruik maken van raclettetoestellen, alsook van fonduetoestellen die zij dan gratis ter beschikking stellen.
Tevens vindt u er een assortiment van broden zoals roggeknar, notenbrood, klein kadetjes, roggebrood natuur, roggebrood met pruimen, walnotenbrood met honing, enz...
Verzorgde vleesschotels, een uitgebreid assortiment aan fijne patés, Spaanse hammen en Italiaanse vleessoorten vervolledigen het assortiment.

Adres: Kuringersteenweg 31, B-3500 Hasselt
Telefoon: +32(0)11/253.417
Website:  http://www.thoeveke.com/
E-mail: alex.vanbrabant@pandora.be

 

Provincie Vlaams-Brabant

TIENEN: Bartholomeus Meester-Kaasheer, Dhr Bart Van den Daele.

Bart (Bartholomeus) is al meer dan 25 jaar actief als meester-kaasheer. Na zijn opleiding aan de hotelschool in Koksijde, bekeerde hij zich tot de kaas. In de ruime en mooi ogende zaak aan de Leuvensestraat in Tienen vind je een ruim assortiment kwaliteitskazen en een hele reeks speciale kazen. Franse kazen zijn in de meerderheid, maar ook kazen uit Italië, Spanje, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Griekenland, Portugal en soms zelfs Corsica zijn vertegenwoordigd.

En Bart schuimt ook de Belgische markt af op zoek naar smaakvolle, artisanale lekkernijen: de Doré de Lathuy bijvoorbeeld, afkomstig van een bioboerderij uit Wallonië, of de geitenkaas van Midgard uit Werchter. In de zaak in Tienen staat ook een eigen rijpingskamer. Naast de kazen dagelijks een ruim assortiment delicatessen, bereide gerechten en vleeswarenschotels. En uiteraard een paar niet te versmaden wijntjes.

Adres: Leuvensestraat 38, B-3300 Tienen
Telefoon: +32 (0)16/81.62.45
Website: http://www.meester-kaasheer.be/
E-mail: info@meester-kaasheer.be

6FETnSj-_9Q

Provincie Henegouwen